Kadın Hastalıkları ve Doğum Kadın Hastalıkları ve Doğum
Op. Dr. Taner AkçalKadın Hastalıkları ve Doğum
+(90) (312) 284 00 77
+(90) (312) 284 00 77

Dış Gebelik Ameliyatı Sonrası Cinsel İlişki

Dış gebelik ameliyatı sonrası cinsel ilişki yaşanması için öncelikli olarak kadının iyileşme sürecinin tamamlanması gerekmektedir. Dış gebelik operasyonu sonrasında kişilerin özellikle ağrılarının ve kanamalarının belirli bir süre devam ettiği göz önünde bulundurulmalıdır. Operasyonun ağır geçme derecesine de bağlı olarak 2-3 hafta içerisinde cinsel ilişkiye girilmesinde bir engel yoktur. Tabi ki bu konuda sizin durumunuz özelinde doktorunuz tarafından yapılan uyarıları da dikkate almanız gerekmektedir.

Rahim Sağlığı Nasıl Korunmalıdır?

Dış gebelik ameliyatı sonrası cinsel ilişki yaşayacak olan kişilerin rahim sağlığını korumaları için kesinlikle korunmaları gerekir. Erkekler için hazırlanmış olan koruma yöntemleri aktif olarak kullanılmalıdır. Bu şekilde yeni ameliyat olan bir kadının enfeksiyonlardan olabildiğince uzak kalması mümkün kılınacaktır.

Kadınların fiziksel sağlıklarının yanı sıra psikolojik olarak da cinsel ilişkiye hazır hissetmesi gerekmektedir. Cinsel ilişkiye hazır hissetmeden bu tür bir deneyim yaşanması dış gebelik sonrasında daha olumsuz etkiler ortaya koyabilmektedir.

Dış Gebelik Nedir?

Dış gebelik ameliyatı sonrası cinsel ilişki hakkında bilgi alırken aynı zamanda dış gebeliğin ne olduğu ile alakalı da bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Dış gebelik embriyonun rahim içerinse değil, uterusun dış kısmına yerleşmesi anlamını taşımaktadır. Dış gebelik sebebi ile kadınların rahim sağlıklarını kaybetmesi dahi söz konusu olabilir.

  • Dış gebelik sürecinde kadınların rahimlerinde kalıcı bir ağrı hissetmeleri söz konusu olabilmektedir.
  • Aşırı kanama şikayeti de sıklıkla meydana gelmektedir.
  • Eğer dış gebelik zamanında tespit edilemezse kadınların hem rahim sağlıkları hem de hayati fonksiyonlarına dair sorunlar yaşanabilmektedir.

Düzenli bir biçimde jinekolojik kontrollerden geçmek bu nedenle büyük önem arz etmektedir.

Yeniden Gebe Kalmak Mümkün mü?

Düşük yaşan kadınların da dış gebeliğe uğrayan kadınların da yeniden hamile kalması önünde bir engel bulunmamaktadır. Tabi ki bu aşamada diğer kişilere göre daha hassas olmaları gerekir. Hem tahlillerin hem de düzenli olarak yapılan kontrollerin göz önünde bulundurulması ve prosedürlere uygun şekilde yapılması gerekiri. Bu denetimlerde kontrollerde bir anomali fark edildiği anda kısa sürede tespit edilmesi sağlanacaktır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Doğum Anomalisi

Doğum anomalisi nedir; doğum sürecinde ya da hamilelik aşamasında meydana gelen kalıtsal veya çevresel rahatsızlıkların meydana gelmesidir....

Normal Doğum

Doğum normal ve doğal bir süreç olarak bilinmesi ve tamamlanmasını istemesi her gebe bayan tarafından arzu edilen bir konudur. Ancak bu süreçte hiç sorun yaşanmayacağı veya tıbbi desteklerin gereksiz ...

Tüp Bebekte Gebelik Belirtileri Ne Zaman Başlar?

Tüp bebek gebelik belirtileri ne zaman başlar; embriyonun rahme transfer edilmesinin sonrasında yaklaşık olarak 14 gün içerisinde belirtiler kendini göstermeye başlayacaktır....